Binjakëzohen Bashkitë Skrapar dhe Bagcilar. LOKMAN ÇAĞIRICI vlerësohet me titullin "Qytetar Nderi" **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

.

Binjakëzohen Bashkitë Skrapar dhe Bagcilar. LOKMAN ÇAĞIRICI vlerësohet me titullin "Qytetar Nderi"

Fatjon Kaloci
6.2.16
Padyshim një ndër lajmet kryesore lokale të javës që lamë pas mbetet Binjakëzimi i dy bashkive asaj të Skraparit dhe Bagcilar. Përfaqësuesit më të lartë të dy bashkive respktive firmosën në 1 Shkurt 2016 Marrëveshjen e Binjakëzimit mes tyre. Në takimin e zhvilluar në mjediset e Këshillit Bashkiak Skrapar ndër të tjera Kryetari i Bashkisë Skrapar Nesim Spahiu tha:
“Nënshkrimi i kësaj marrëveshje është një ditë e madhe, për të gjithë ne, një ditë që hap një faqe të re, atë të vendosjes së miqësisë e të bashkëpunimit, të shkëmbimit të vlerave midis dy vendeve, popujve dhe komuniteteve tona. Marrëveshja e binjakezimit, një marrëdhënie me vlera të shumanshme bashkëpunimi e integrimi, jo vetëm midis institucionesh, por dhe shkëmbim vlerash të përbashkëta historike, arsimore, kulturore, politike, shoqërore midis popujve. Mundësi të medha për aplikim dhe thithje projektesh nga partneriteti për fondet e Bashkimit Europian, në fusha si turzmi, uji i pishëm, arsim, shtesa ne nevojë, rinia etj. Kam privilegjin dhe kënaqësinë e veҫante që me atributin e Kryetarit të Bashkise t`i uroj mirëseardhjen delegacionit mik të Bashkisë Bagҫilar si dhe gjithë të pranishmëve në këtë event shumë të veҫantë për Bashkinë Skrapar, në ceremoninë e nënshkrimit të Akt-Marrëveshjes së Binjakëzimit midis dy Bashkive Skrapar e Bagҫilar. Kjo është për mua, për të gjithë Këshillin përfaqësues të Bashkise Skrapar, stafin e saj, për të gjithë komunitetin tonë, një ditë e madhe, një ditë që hap një faqe të re, atë të vendosjes së miqësisë e të bashkëpunimit, të shkëmbimit të vlerave midis dy vendeve, popujve dhe komuniteteve tona. Është nder, fat dhe përgjegjësi e madhe që qeverisjet lokale, që janë votuar dhe gëzojnë besimin e tyre ,të realizojnë hapa të tilla, me interes të gjerë, siç është nënshkrimi i marrëveshjes së binjakëzimit, një marrëdhënie me vlera të shumanshme bashkëpunimi e integrimi, jo vetëm midis institucionesh, por dhe shkëmbim vlerash të përbashkëta historike, arsimore, kulturore, politike, shoqërore midis popujve. Në këtë moment solemn dëshiroj të falënderoj të gjithë ata që kanë dhënë kontributin e tyre për të arritur në këtë ngjarje të shënuar, në radhë të parë të falënderoj Këshillin Bashkiak te Bagҫilarit, Ambasadën Turke dhe mbi të gjitha Kryetarin e Kuvendit Ilir Meta, i cili me interesimin dhe mbeshtetjen e tij mundesoi kete Akt-Marrëveshje Binjakëzimi shumë te rëndësishme. Por një falënderim të veçantë dua të bëj për kolegun dhe mikun tim të dashur z. Lokman Çagiriҫi, i cili së bashku me stafin e tij, ka mirepritur idenë e binjakëzimit , ka evidentuar fushat e bashkëpunimit, për shkëmbimin e ideve, të projekteve të përbashkëta, duke i bërë tashmë këto marrëdhënie realisht shumë të afërta dhe të prekshme midis dy qeverisjeve dhe bashkive tona. Duke përfunduar, ju siguroj se firma ime në kete marreveshje bashkepunimi e binjakëzimi,do të jetë një nga angazhimet e mia më të medha gjatë këtij mandati, që do të shoqërohet me përpjekjet e mia maksimale si dhe të gjithë stafit tim, për zbatimin e çuarjen së saj sa më përpara.
Këshilli i Bashkisë Skrapar nderoi Z.Lokam Çagirici me titullin “Nderi i Bashkisë Skrapar “me motivacion: “Për iniciativën e ndërmarrë për bashkëpunim në fusha të ndryshme me interes të përbashkët për qytetet dhe komunitetet tona”.
© Corovoda Online / Imazhet Facebook