Requiem - Një Minutë Heshtje! - Korrieri i vetëshpallur Xhelal Caka **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Requiem - Një Minutë Heshtje! - Korrieri i vetëshpallur Xhelal Caka

Fatjon Kaloci
4.2.17
I lindur në fshatin Osojë, Skrapar në një familje që iu përkushtua luftës çlirimtare, shtëpia e tij ishte një ndër bazat më të rëndësishme ku u dislokua teknika e Partisë së Qarkut. I lindur në vitin 1932, ai dha kontributin e tij si një korrier i vetëshpallu, që tok me shumë djem të fshatit, ishin në dispozicion të këshillit antifashist, në shpërndarjen e komunikatave apo urdhërave që lëshoheshin nga strukturat partizane. Pas Çlirimit ai punoi në Ndërrmarjen Bujqësore si minator, një profesion pak i çuditshëm për të sotmen por për atë kohë nevoja e hapjes së tokave të reja, në zonat shkëmbore hasnin më shumë gurë sesa tokë. Korrektësia e spikaste madje për kohën kur në shumë institucione kishte struktura të krijuara enkas për mirëfunksionimin dhe mbarëvajtjen e proçeseve ai bënte edhe detyrës e prokurorit vullnetar. U nda nga jeta në Gusht 2014
Corovoda Online