Koordinata X : Cilat janë 32 Monumentet Natyrore të Skraparit? **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X : Cilat janë 32 Monumentet Natyrore të Skraparit?

Fatjon Kaloci
22.7.17
Në një renditje rastësore, Corovoda Online liston më poshtë Monumentet Natyrore të Skraparit. Janë vende me historik dhe rëndësi impakti socio - kulturor që prej vitesh nga vendasit janë të trashëguara për mesazhin e kohëve mes bukurive të Skraparit pa fund. Shohim më poshtë të renditura 32 Monumentet Natyrore të Skraparit.

1.  Ahishta e Leshnjes, Skrapar
2.  Ahishta e Lirzes, Skrapar
3.  Ahishta e Symizes, Skrapar
4.  Arra e Madhe e Zhepes, Skrapar
5.  Arrat ne Novaj, Skrapar
6.  Bokerrimat e Tomorices, Skrapar
7.  Bredhi i Kuçit, Skrapar
8.  Burimi i Guakut, Skrapar
9.  Cirqet akullnajore te Tomorrit, Skrapar
10. Dushkaja e Tendes se Qypit, Skrapar
11. Kanioni i Gradecit, Skrapar
12. Kanioni i Osumit, Skrapar
13. Karsti i Qafes se Devries, Skrapar
14. Koshovica, Skrapar
15.  Lisi i Baba Fetahut, Skrapar
16. Lisi i Munushtirit, Skrapar
17. Lisi i Osojes, rrethi i Skraparit, qarku i Beratit- prere.
18. Lisi i Veseshtes, Skrapar
19. Morenat e Ujanikut, Skrapar
20. Pishat e Gurrit te Prere, Greve, Skrapar
21. Plepat, Konak te Tomorrices, rrethi i Skraparit, qarku i Beratit
22. Qafa e Kulmakut, Skrapar
23. Rrapi i Verzhezhes, Skrapar
24. Rrobulli i Kulmakes, Skrapar
25. Shpella e Pirogoshit, Skrapar
26. Stera e Bores, Skrapar
27. Stera e Katofiqit, Skrapar
28. Stera e Prosekut, Skrapar
29. Sterra e Kakrukes, Skrapar
30. Sterra Uvlen (pusi i Ramies), Skrapar
31. Trasgesioni i Paleogjenit te siperme ne qafen e Devries, Skrapar
32. Vrima e Dragoit (Kuçedres), Skrapar
  Corovoda Online