Skrapari tjetër - Cilat janë Monumentet e Kulturës deri në 1990 në Skrapar? **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Skrapari tjetër - Cilat janë Monumentet e Kulturës deri në 1990 në Skrapar?

Fatjon Kaloci
9.9.17
Në një tjetër ndalesë, shohim në vijim një renditje të kryer prej nesh duke ju referuar Vendimeve Zyrtare të Caktimit të Monumenteve të Kulturës deri në 1990 në Skrapar. Ne vijojmë të sjellim elementët më pikantë të zonës, i tillë edhe ky shkrim i mëposhtëm ndërsa shkurtimisht kemi paraqitur sipas një teksti të uniformizuar vendndodhjen dhe Vendimin e Institucioneve përkatëse. Kujtojmë se kjo listë përfshin të dhëna deri në 1990.
1. SHTËPIA KU KA PUNUAR SHTABI I PËRGJITHSHËM I USHTRISË NACIONAL ÇLIRIMTARE NË HELMËS
Vendi: Helmës – Potom – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
2. SHTËPIA NË HELMËS KU KA PUNUAR DISA MUAJ NË 1944 SHOKU ENVER HOXHA
Vendi: Helmës – Potom – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
3. SHTEPIA KU NE VITIN 1943 U MBLODH AKTIVI I RINISE KOMUNISTE
Vendi: Zaloshnje - Gjerbës – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
4. BANESA E PASHO HYSIT
Vendi – Vërzhezhë - Qender Skrapar – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
5. BANESA E RIZA CEROVËS
Vendi: Cerovë - Qender Skrapar – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
6. SHTËPIA NË FSHATIN STARAVECKË KU MË 1944 ISHTE VENDOSUR CENTRALI TELEFONIK I SHTABIT TË PËRGJITHSHËM
Vendi: Staraveckë – Potom – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
7. SHTËPIA KU U KRIJUA KOMITETI I SHPËTIMIT KOMBËTAR TË SKRAPARIT
Vendi: Zaloshnjë – Gjerbës – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
8. ISH TEQEJA E BACKËS
Vendi: Backë – Potom – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
9. HAMAMI
Vendi: Slatinjë - Qender Skrapar – Skrapar Sipas Vendimit Ministrisë e Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
10. URA MESJETARE NË FSHATIN SHAROVË
Vëndi: Sharovë - Qender Skrapar – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
11. URA E KASABASHIT
Vëndi: Qendër – Çorovodë – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Kulturës Nr.240 dt.23.06.2015
12. RRËNOJAT E URËS ANTIKE SË SHAROVËS
Vëndi: Qendër - Çorovodë – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe e Kulturës - Urdhëresë e datës 08.01.1977
13. PIKA PREHISTORIKE
Vëndi: Vlushë – Leshnje – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
14. VENDBANIMI PREHISTORIK
Vëndi: Leshnje – Leshnje – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
15. FORTIFIKIMI ANTIK
Vëndi: Qeshibes – Çepan – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe e Kulturës (Drejtoria e Kulturës) Nr.266/1 dt.16.02.1979
16. KALAJA E TOMORRICËS
Vëndi: Gradec - Qender Skrapar – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
17. KALAJA E ÇOROVODËS
Vëndi: Qendër – Çorovodë – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
18. RRETHI I KALASË
Vëndi: Prishtë – Çepan – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973
19. KALAJA NË BREGUN E KORONIT
Vëndi: Bargullas – Bogovë - Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe e Kulturës - Urdhëresë - 08.01.1977
20. KALAJA NE MAJËN E GORËS
Vëndi: Potom – Potom – Skrapar Sipas Vendimit të Ministrisë së Arsimit dhe Kulturës Nr.1886 dt.10.06.1973

Corovoda Online