Vilat e nëndheshme të Krorzës **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Vilat e nëndheshme të Krorzës

Fatjon Kaloci
22.9.17
Në qoftë se do t’i kishin shpëtuar shkatërrimit barbar të pas ‘90-ës, do të ishte një kompleks turistik nëntokësor i veçantë në llojin e tij edhe në botë (nën tokë), nga mund t’i bije pa ndonjë siklet të madh pashë më pashë Tomorit dhe bukurive befasuese të Ramijes dhe malit të Zaloshnjës dhe të ktheheshe përsëri në mbrëmje në ambiente shumë komode me ajër të kondicionuar. Të 20 dhomat, sallat e mbledhjeve, të ngrënies, të argëtimit me komoditetin më të mirë të kohës, ishin rezidenca në fazën e dytë të luftës të Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë dhe në rastin më të keq, të një tërheqje të ushtrisë në male, aty do të vendosej Komiteti Qendror i PPSH-së. Vlerat e këtij objekti të ndërtuar në vitet 1960-1970 kanë qenë të paimagjinueshme. Interierët e brendshme dhe mobilimi ua kalonin atyre të Presidencës dhe Kryeministrisë së asaj kohe. Shkurt, kushtet moderne termoizoluese dhe komoditetin e brendshëm të këtyre vilave i dinë pak veta, ata që i administronin dhe ata që i grabitën në fund.
Corovoda Online / Zylyftar Hoxha / Orakuj të Harruar