Ora dimërore - Nesër Akrepat 60 minuta pas - Por cilat janë 8 acarimet e së dielës së akrepave **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Ora dimërore - Nesër Akrepat 60 minuta pas - Por cilat janë 8 acarimet e së dielës së akrepave

Fatjon Kaloci
28.10.17
Nga nesër në Shqipëri akrepat bëjnë pas. Kjo e dielë e fundit e Tetorit do ketë 2 herë orën 02:00. Kjo sepse kur akrepi të shkoj tek 3, prapë do të quhet 02:00. Ky ndryshim i nisur që nga viti 1974, në të dielën e fundit të tetorit do të na shoqëroj deri në mars 2018. Por ka disa pretekse që ngrihen për këtë ndryshim. 1. Besimi se do të flini një orë më shumë, nuk është shumë real sepse këtë e vendos trupi juaj dhe jo ju. 2. Preteksti i dytë i përket brezit të teknologjisë, do t'u duhet të ri kujtojnë nëse në pajisjet e tyre smart e kanë bërë orën të ndryshoj automatikisht apo manualisht. Nëse është kjo e fundit, atyre që zgjohen me alarmin e ziles së smartit përfundimisht do jeni një orë me vonesë nëse e keni ndryshimin e orës manual. 3. E nesërmja do jetë intesive me temat që do përsëriten thuajse gjatë gjithë ditës të tipit "me orën e re apo me orën e vjetër" mbase ne shqiptarët jemi mësuar nga kjo sepse edhe leku ynë vijon të jetë me tipiken "lek të vjetra apo të reja". 4. Makinat dhe shoferët do t'a harrojnë padyshim edhë këtë të dielë që në kroskotin e tyre duhet të shtypin ato butonat e vjetër për para apo mbrapa në orën e mjetit që kanë. 5. Në rrjete sociale njerëzit nesër do i keni më të shumtë me tipiken "Mirëmëngjes" 6. Do ju duket ora e fillimit të lajmeve si një "Bravo! E arrite... tani gjumë" 7. Si kurrë më parë punonjësit e administratave do ta kenë inat përfundimisht të hënën. 8. Do t'a lini zyrën me shndërrimin e yllit të parë Kurajo.