Guida Elektronike e turizmit në Skrapar - Së shpejti një Info Kioskë Dixhitale në Çorovodë **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Guida Elektronike e turizmit në Skrapar - Së shpejti një Info Kioskë Dixhitale në Çorovodë

Fatjon Kaloci
29.11.17

Sipas Corovoda Online një ekran dixhital do të instalohet në Çorovodë. I quajtur ndryshe Info Kioska, pajisja me ekran "touch" (prekje) do të synoj që fillimisht në 2 gjuhë, të njoh turistët dhe vizitorët e Skraparit me atraksionet turistike, guida, bar resorante, hoteleri dhe shërbime. Por parësosre do të jenë pikat e atraksionit turistik, që Skrapari i ka të shumta, që nga ato natyrore, monumentale, religjioni etj. Projekti do të aplikohet në gjithë Qarkun Berat dhe mendohet se pajisje të tilla do vendosen edhe në Berat dhe Poliçan. Nisma vjen si një kooperim i Swiss Agency for Development and Cooperation dhe Albanian - American Development Foundation si dhe autoriteteve Bashkia Berat, Bashkia Poliçan dhe Bashkia Skrapar. Sesi do të jenë këto info kioska ndjekim disa imazhe në vijim.