E veçantë - Emrat e disa fshatrave të Skraparit ndodhen edhe në Maqedoni - Ja cilat janë ato. **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

E veçantë - Emrat e disa fshatrave të Skraparit ndodhen edhe në Maqedoni - Ja cilat janë ato.

Fatjon Kaloci
26.12.17
Në Maqedoninë fqinje, disa ndër emrat e fshatrave janë të njëjtë me emrat që kanë sot disa fshatra në Skrapar. Studiuesi dhe njëherësh autor i disa librave, Viktor Bakillari një tjetër emër i krenarisë skraparase, për ndjekësit e Corovoda Online sjell disa nga fshatrat e përbashkët së paku në emërtim që ndodhen edhe në Skrapar por edhe në disa komuna të populluara të Maqedonisë. Kuriozë?! Le të shohim më poshtë disa prej tyre:
Cerovë : Komunat Mavrovë-Radostushë, Zhelinë
Gradec : Komunat Vrapçisht, Kriva Pallankë, Vallandovë, Vinicë
Kapinovë : Komuna Çashkë Koritë : Komuna Gostivar
Leskovë : Komuna Murgashovë
Osoj : Komuna Kërçovë
Qafë : Komuna Kërçovë
Radësh (i Poshtëm) : Komuna Konçë
Rehovë : Komuna Manastir

©Corovoda Online / Viktor Bakillari

Pamje Arkiv - Skrapar - Një Objekt Kulti Bektashi pranë Dhoresit