Koordinata X: 1920 - Telegrami nga Skrapari për Presidentin e SHBA, Wilson **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X: 1920 - Telegrami nga Skrapari për Presidentin e SHBA, Wilson

Fatjon Kaloci
3.2.18
Shkëlqesisë së tij!
Presidentit të Shteteve të Bashkuara Wilson!
Të nënshkruarit përfaqësues të popullit të nënprefekturës së Skraparit, me anën e kësaj telegrame ju paraqesim falenderimet tona, që jeni më i madhi për krijimin e një shteti indipendent shqiptar në vendin e Ballkanit të fqinjit tonë të lakmisë që kërkon të pushtojë toka të huaja dhe duan të hedhin poshtë lirinë e kombeve të vegjël.
Shkëlqesi!
Mos merrni parasysh kërkimet e padrejta të imperialistëve të Greqisë, Serbisë mbi tokat tona, atyre që duan të zaptojnë toka shqiptare etnografike e gjeografike, që padyshim i përkasin Shqipërisë, si Kosova e Çamëria.

                                                                                      Skrapar 25.09.1920
                                                   Përfaqësuesit:
                                                Hasan Zaloshnja
                                                    Ali Hysi
                                              Mehmet Radëshi
                                     zevendësi i nënprefektit Z.Shala


©Corovoda Online / Fatjon Kaloçi / Burimi faqe 17, monografi "Tre Fise të një fshati" Cakaj. E, Hysenbelliu. R, ISBN 987-99953-57-28-33-6