Shoqata "Tomorri" - Durrës mbledh arsimtarët që kanë Punuar në Skrapar - Takimi për 7 Marsin / Video **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Shoqata "Tomorri" - Durrës mbledh arsimtarët që kanë Punuar në Skrapar - Takimi për 7 Marsin / Video

Fatjon Kaloci
14.3.19
Dega e Shoqatës Tomorri për Durrësin zhvilloi më herët një aktivitet në kuadër të ditës së 7 Marsit. Në aktivitetet morrë pjesë edhe shumë mësues nga Tirana dhe Durrësi që kanë punuar për arsimin në Skrapar. Hajri Nuhu, Kryetar i Shoqatës Tomorri Dega Durrës, Skrapari ynë ka një histori të ndritur në përpjekjen për gjuhën dhe shkollën shqipe. Të varfër ishin skraparasit por ishin të pasur nga shpirti dhe shkollën e donin si dritën e Diellit. Skraparasit ishin në vijën e parë kur duhej të mbrohej edhe me gjak alfabeti dhe gjuha jonë e bukur"

Në takim u shfaq edhe dokumentari "Ditare Krenarie" kushtuar Liri dhe Ismail Shiroku për kontributin e tyre për shumë vite në arsimin vendas.

Një report video i AdriaNet, një rrjet lokal në Durrës trasmetoi Kronikën Video në Vijim:

©Corovoda Online / AdriaNet