Skrapari i lumenjve: - Sa është gjatësia e tre lumenjve kryesorë që shtrihen në rrjedhën e tyre në Skrapar? **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Skrapari i lumenjve: - Sa është gjatësia e tre lumenjve kryesorë që shtrihen në rrjedhën e tyre në Skrapar?

Fatjon Kaloci
27.12.20


Skrapari i burimeve të shumta ujore, sjell një kombinim mahnitës të bukurive natyrore të gërshetuara mes stinëve, ngjyrave, shtrateve ky ato shtrihen dhe njerëzve të mirë të zonës. Shpesh ne përqëndrohemi në gjatësitë e kanioneve dhe ndonjëherë e dhëna ngatërron gjatësinë lumore të tyre. Por cilat janë 3 lumenjtë më të gjatë të Skraparit? Sa është gjatësia e shtrirjes së tyre brenda territorit tonë?
1. Lumi i Osumit - Gjatësia e lumit për pjesën shtrirëse brenda Skraparit është 47 kilometra
2. Lumi i Corovodës - Gjatësia e lumit që në zhargon njihet si lumi i Guakut është 25 kilometra
2. Lumi i Tomorricës - Gjatësia e lumit për pjesën shtrirëse brenda Skraparit është 25 kilometra
* Renditja numërore e njëjtë për gjatësi të njëjta
©CorovodaOnline