Video - Në Prishtë mbahet festa e përvitshme lokale - Festa Bektashi pranë Teqesë së Baba Tahirit në Prishtë **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Video - Në Prishtë mbahet festa e përvitshme lokale - Festa Bektashi pranë Teqesë së Baba Tahirit në Prishtë

Fatjon Kaloci
19.8.21

Edhe këtë vit, kanë qënë me qindra pjesëmarrësit në festën e përvitshme që mbahet çdo 18 gusht në fshatin Prishtë të Skraparit. Pjesëmarrës kishin ardhur nga Amerika, Italia, Greqia e shumë vende të tjera të botës, ku prishtallinjtë janë anembanë. Mes festës, muzikës, këngëve dhe valleve festa ka hyrë në kalendarin e aktiviteteve lokale të organizuara nga vetë banorët e fshatrave. Radio Televizioni Shqiptar përmes një kronike të realizuar nga Norel Zaimi sjell disa momente nga atmosfera e festës së Prishtës.