• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Libri: Historiku i Radëshit "zbret" në Tiranë. Të shtunën 7 Mars Promovimi në Muzeun Kombëtar

Tremijë vjet histori... me këtë enigmatik do të shoqërohet kureshtja e librit më të ri që ditën e shtunë 7 Mars 2015 pritet të ketë promovimin në Tiranë. Më herët u mësua se rreth orës 13:00 të së shtunës 7 mars 2015 në mjesidet e Muzeut Kombëtar në Tiranë do të behet promovimi i librit me autorësi nga Neim Mustafaraj dhe që do të mbaj titullin "Radëshi - Tremijë vjet histori". Botimi vjen si një promemorie pas vdekjes e kontributit të arsimtarit, mësuesit e më pas njeriut pjesë e letërsisë shqipe, mbase enkas në këtë ditë për të kujtuar një nga mësuesit e hershëm skraparas Neim Mustafaraj.
Neim Mustafaraj lindi në fshatin Radësh, Skrapar në 17 mars 1920. Pjesëmarrës në Luftën Antifashiste Nacional Çlirimtare dhe më pas i jep jetë pasionit të tij të mësimdhënies ku punoi si mësues në fshatin e lindjes në Radësh gjatë viteve 1940 - 1944. Çlirimi i Shqipërisë do të aspironte edhe më tej dëshirën e etur për dije duke kryer Shkollën e Mesme Pedagogjike Berat e më pas kur në fakultetin Filologjik daga Gjuhë - Letërsi në Tiranë. Mbi 17 dorëshkrime të tij janë ndër më të njohura ku veçohen: " Këngët Popullore të Skraparit"- botim i vitit 1998,  "Toponimia pë 81 fshatrat e Skraparit" "Lace Backa" "Alush Grepcka" "Historiku i fshatit Munushtir" si dhe dorëshkrimi i 1980 "Historiku i fshatit Radësh" që pas 35 vitesh vjen në një libër tashmë, si një krenari i pasardhësve dhe vendasve. Neim Mustafaraj u nda nga jeta në vitin 1997.
Libri tanimë është në treg me çmim 800 lekë
©Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA