• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Koordinata X: Luajti për Shqipërinë në Euro 2016. Ja Origjina e largët e futbollistit mesfushor

Nëse mendoni se Skrapari është i vogël gaboheni. Ndër vite protagonistë të ndryshëm me dashje apo padashje kanë treguar fije gjeneze që i lidhin ngushtë në historikun e tyre familjar me Skraparin. Corovoda Online me burimet e saj gjen edhe një detaj të veçantë për krenarinë e Skraparit të vogël e të madh njëherësh. U nisëm së hulumtuari mbi lojtarët që na përfaqësuan denjësisht në kompeticionin më të lartë Europianin e Futbollit, Euro 2016, që sot këtë të dielë 10 korrik 2016 finalizohet. Dy ditë më parë ai kishte ditëlindjen mbushi 23 vjeç. Në kërkimet tona lojtari me numrin 20 Ergys Kaçe, ka në vena edhe gjak Skrapari. Kjo nga ana e së ëmës. (Nga këtu nuk publikohen emra por vetëm iniciale) E ëma e Ergys Kaçes quhet M. Babai i M dhe njëherësh gjyshi i futbollistit Ergys Kaçe (nga ana e së ëmës) rezulton të ketë qënë nga fshati Radësh, Skrapar. Ai besohet se ka qënë një nga bejlerët e fshatit Radësh së para 1945. Gjatë kryerjes së shërbimit ushtarak (pas 1945) ai u njoh me gruan e jetës së, një vajzë nga Dibra me të cilën pati 2 vajza. Por më pas ai u arrestua dhe u dënua me burgim. Bashkëshortja e tij e mbetur vetëm me 2 vajzat shkojnë të vetme për të jetuar në Korçe. Njëra nga vajzat M, pasi u martua lindi edhe Ergys Kaçen dhe motrën e tij.
Bota e madhe, befas bëhet shumë e vogël. Gjithësesi pavarësisht se lojtari i njohur i kombëtares ka lindur dhe rritur në Korçë, mes tij ka edhe pak Skrapar në të.
Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

PERSONALITETI 2018 PËR SKRAPARIN

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA