• NJË 29 VJEÇAR NGA SKRAPARI ARRESTOHET NË TIRANË
  • SHTETASI U ARRESTUA BASHKË ME 2 PERSONA TË TJERË PËR LËNDË NARKOTIKE
  • SIPAS POLICISË NGA KONTROLLI I BANESËS KU JETONTE I RIU NGA SKRAPARI U GJET CANNABIS
  • NDALIMI I 3 SHTETASVE U BË PASI PAS KONTROLLIT FIZIK 0.4 GRAM KOKAINË DHE 2.2 GRAM CANNABIS
  • NDËRSA NË SHTËPINË E 29 VJEÇARIT U GJET NJË SASI PREJ 90.8 GRAM CANNABIS

Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare - Kleriku i Skraparit për gjuhën e bekuar, që i'u dha Shqipërisë

21 shkurti është zyrtarisht Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare. Kjo datë është shpallur nga UNESKO-ja në vitin 2000. Që nga ky vit,, kjo datë festohet në gjithë rruzullin me qëllim përkrahjen e larmisë gjuhësore dhe kulturore si dhe të përkrahjes së shumëgjuhësinë.
Data 21 shkurt është zgjedhur si nderim për studentët e vrarë nga policia në Daka (sot kryeqyteti i Bangladeshit) në 21 shkurt 1952, teksa manifestonin kundër IMPERIALIZMIT GJUHËSOR, për të DREJTA GJUHËSORE që, gjuha e tyre amtare, bengalishtja, të shpallej GJUHË e dytë ZYRTARE, KOMBËTARE e Pakistanit të asaj kohe.

Që historia të mos përsëritet edhe në vende të tjera si dhe për të mos e politizuar ditën, datën, ngjarjen, shkrimin, di njeri të na thotë se ç’p(d)o bëhet me SHQIPEN e SHQIPTARËVE që jetojnë matanë kufijve tanë shtetërorë?

Ecim edhe pak!
Miq, Ne GJUHËS SHQIPE duhet t’i ruajmë nderin.
Ne mund të lejojmë që ajo të vallëzojë tok me gjuhë e dialekte të tjera, por jo të flejë te shtrati i tyre. Tani, të dashur miq, lexoni ç’ka shkruar një burrë / klerik nga Skrapari rreth viteve 1900:


Këtë gjuhë të bekuar – Kush ia dha kështu Shqipërisë,
Kjo është lule e uruar – Qëndisur prej Perëndisë.
... Kurr’ s’kënaqet Perëndia – Gjuhën shqipe ta humbasë,
E mban Madhëri e Tij – Armiku le të pëlcasë.
Baba Meleq Shëmbërdhenji / Skrapar.

Së fundi, LUTJE:

I Lumi Zot i Madh! Jepu mend dhe arsye Shqiptarëve që të duan dhe të mos përdhosin Shën Shqipen! Amen!

Tiranë, më 21.02.2017
Viktor Bakillari
Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

ALSSH SKRAPAR - Kjo faqe mbështetet nga Agjensia Lokale e Sigurimeve Shoqërore Skrapar.

skrapari në fletë

loading...

NAVIGON

Nga Dje

Gjithmonë

Përherë

www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA