• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2019
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 343 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 174 BANORË

Requiem - Një Minutë Heshtje! - Korrieri i vetëshpallur Xhelal Caka

I lindur në fshatin Osojë, Skrapar në një familje që iu përkushtua luftës çlirimtare, shtëpia e tij ishte një ndër bazat më të rëndësishme ku u dislokua teknika e Partisë së Qarkut. I lindur në vitin 1932, ai dha kontributin e tij si një korrier i vetëshpallu, që tok me shumë djem të fshatit, ishin në dispozicion të këshillit antifashist, në shpërndarjen e komunikatave apo urdhërave që lëshoheshin nga strukturat partizane. Pas Çlirimit ai punoi në Ndërrmarjen Bujqësore si minator, një profesion pak i çuditshëm për të sotmen por për atë kohë nevoja e hapjes së tokave të reja, në zonat shkëmbore hasnin më shumë gurë sesa tokë. Korrektësia e spikaste madje për kohën kur në shumë institucione kishte struktura të krijuara enkas për mirëfunksionimin dhe mbarëvajtjen e proçeseve ai bënte edhe detyrës e prokurorit vullnetar. U nda nga jeta në Gusht 2014
Corovoda Online

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

DIMRI QË LAM PAS

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA