• COROVODA ONLINE PUBLIKON TË DHËNAT E POPULLSISË DERI NË 1 JANAR 2018
  • NË SKRAPAR BANOJNË GJITHËSEJ 17 476 BANORË
  • NË POLIÇAN BANOJNË GJITHËSEJ 17 271 BANORË

Çorovoda - 75 Vjet Çlirim - 1942 Traktet e Para Komuniste nga Skrapari po shpërndaheshin në Përmet

Lëvizja kundër pushtuesit italian po fuqizohej gjithnjë e më shumë në Skrapar dhe zonat përreth. Por ky shkrim na sposton në Përmetin e vitit 1942 ku asokohe një gjeneral brigade italian përmes informatave citon edhe pakës "Skrapar" në të. Por si flitet për ngjarjen, nga ku merr shkas ky postim.
Në muajin shkurt 1942, një i ri nga Topojani, i quajtur Isuf Bellece, i biri i Rizait banues në Topojan u ndalua në 28 Shkurt 1942 nga Komanda e Këlcyrës pasi i'u gjetën 3 trakte.
Sipas një shkrese të gjeneral brigade Giuseppe Paglieri, traktet i kishte daktilografuar Muço Potomi dhe tre persona të panjohur të gjithë nga Skrapari.
Sipas informatave - vijon shkresa - traktet u jepeshin fëmijëve që t'ju jepeshin kryepleqëve të fshatrave të Përmetit, Topojanit, Xhanajt dhe Leskovecit. Traktet kishin një tekst të shkurtër.
Ato, sipas karabinierisë, ishin shpërndarë nga dy ish-xhandarë të arratisur nga Skrapari të quajtur Muço Potomi dhe Tahir Grepcka.
Varrezat e Dëshmorëve Çorovodë 1969

Corovoda Online / Fatjon Kaloçi

Autentik!

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

PËR KONTAKT - EMAIL: corovodaonline@post.com

Mbështetje

Këtu mund të jetë Njoftimi yt

NËN AXHENDË

8 Gusht - 76 vite nga Krijimi i BRASH, Lirzë, Helmës Skrapar
15 Gusht - 8 vite krijim i blogut lokal Corovoda Online
15 Gusht - Në promemorie kjo përkon me një ndër aksidentet e rënda të ndodhura në skrapar. Në Grepckë, 6 të rinj humbën jetën pasi një mjet me të cilin udhëtonin ra në brendësi të Kanionit Osum
19 Gusht - Në Zaloshnje, mbahet festa e zonës
20 Gusht - 74 vite nga Krijimi i Brigadës 16 Therepel, Skrapar
21 Gusht - Sivjet është Ditë pushimi në Shqipëri përkon me festë fetare.
22 Gusht - Dita Zyrtare e Pelegrinazhit Bektashi në Kulmak
23 Gusht - 83 vite nga rënia e heroit Riza Cerova
25 Gusht - Mbyllet zyrtarisht Pelegrinazhi Bektashi në Kulmak, Skrapar
25 Gusht - 26 Vite nga Greva e Poliçanit, Greva e parë Sindikaliste në Shqipëri
27 Gusht - 41 vite nga ndarja nga jeta e heroit Zylyftar Veleshnja
27 Gusht - Kjo datë konsiderohet si datë e krijimit të Kooperativës së parë në Skrapar, e cila u krijua në Vërzhezhë Skrapar në 1955

skrapari në fletë

Reklama Online

loading...

skrapari në fletë

NAVIGON

breakingnews
www.bashkiaskrapar.gov.al www.albrafting.com www.visitskrapar.com

HAPËSIRË PËR REKLAMA APO NJOFTIMET TUAJA