Koordinata X. Drejtuesi Bektashi i Skraparit qe u pushkatua nga regjimi ne 1948 **COPY** -->

Baneri Kryesor Siper

Koordinata X. Drejtuesi Bektashi i Skraparit qe u pushkatua nga regjimi ne 1948

Fatjon Kaloci
3.5.12
Ndonse imazhi ne bashkengjitje qe Corovoda On Line publikon ne kete link nuk eshte shume i qarte, ne kete shkrim nje hapesire edhe perse me mungesa informacionale pasi nuk ka shume informacion mbi te, i dedikohet Baba Bedri Cakrani. I lindur ne Skrapar ne 1915 Baba Bedriu ishte i njohur per devizen bektashiane te besimit ne mbare zonen. Ai ishte caktuar Baba ne Teqene e Skraparit. Por ne vitin 1948 ne moshen 33 vjecare ai u konsiderua si Anti Komunist nga rregjimi i asaj kohe. Pikerisht ne 1948 ai u arrestua dhe me pas u dha denimi per te, nje denim me vdekje e pushkatim si anti komunist i njohur sipas rregjimit te asaj kohe ku komunizmi sapo ishte zyrtarizuar per mbare Shqiperine.
©Corovoda On Line